Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KL10

Keramiek in Leiderdorp

Keramiek in Leiderdorp
Cursuscode: KL10

Leiderdorp had eeuwenlang een levendige en sterke keramische industrie, waar keramische en aardewerk­producten voor huis, tuin en keuken en voor de bouw. Het laatste bedrijf in Leiderdorp, Ginjaar Kleiwaren, sloot in 2020 zijn deuren.

Tegelijk met de productie van gebruiksvoorwerpen werd ook sieraardewerk gemaakt door ambachtelijke kunstenaars die nationaal en ook internationaal grote bekendheid hebben verworven, zoals Gerrit den Blanken, Willem Brouwer en Herman Zaalberg.
In deze lezing gaat het om de geschiedenis van de keramische industrie en kunst in het Leiderdorp van de 20ste eeuw. En uit de grote en rijke collectie van het Leiderdorps Museum worden tal van prachtige keramische voorwerpen getoond die het hoge ambachtelijke niveau van de Leiderdorpse keramische kunstenaars weerspiegelen.

 

Dinsdag 26 oktober 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Dhr. B.Y. (Bob) Reidsma, Dhr. (Bertus) Middelburg
10:00 - 12:00
Locatie: Leiderdorps Museum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
B.Y. (Bob) Reidsma
B.Y. (Bob) Reidsma
Bob Reidsma was als econoom in zijn werkzame leven actief bij institutionele beleggers in onroerend goed. Na zijn pensionering heeft hij zich als vrijwilliger gemeld bij het Leiderdorps Museum, waarvan hij nu voorzitter is. Zijn overige activiteiten: mantelzorger, lid cliëntenraad Leythenrode, vertrouwenspersoon bij Nova Zembla Zorg. Van 2005 tot en met 2011 was hij in Leiderdorp burgerraadslid voor de VVD.
(Bertus) Middelburg
(Bertus) Middelburg
Download de brochure 2021/2022

 

kaft 2020-2021
Hier kunt u ons 
programmaboekje 2021/2022
downloaden