Arduino

ICT

Wat is een Arduino? Wat kan ik er mee?

Velen van jullie zullen wel eens de naam Arduino zijn tegengekomen, sommigen hebben wel eens op de site van www.arduino.cc gekeken, maar een enkeling zal ertoe zijn gekomen om echt met een Arduino iets te maken. Toch is de drempel niet zo hoog als je zou denken en het kost ook nog eens heel weinig om wat te experimenteren met de Arduino.

De Arduino is eigenlijk een soort LEGO met elektronica blokjes, creatieve mensen kunnen door de blokjes met elkaar te combineren fantastisch werkende creaties opbouwen. En het is geschikt voor jong en oud, dus van 10 tot 80 jaar.

De LVU biedt enkele cursussen Arduino aan, waarin je leert werken met de Arduino. De cursus Arduino Basis biedt een introductie in de wereld van Arduino. Na afloop van deze cursus kun je je opgeven voor de cursus Arduino Vervolg of doorgaan met de vele bouwvoorbeelden die je op het internet kunt vinden.


ICT

Heb je al eens iets over Arduino gelezen of ben je al bekend met de mogelijkheden van de Arduino, dan biedt de LVU je de gelegenheid hierover maandelijks met anderen te spreken tijdens het LVU Arduino Café.
Onze docent Ruud van der Meer en coördinator Rob Jager zijn aanwezig om met je te praten en eventueel je vragen te beantwoorden.

Je bent elke eerste zaterdag van de maand van harte welkom van 10:30-13:00 uur.
Wij houden het eenvoudig, geen aanmelding, wel wat kosten, namelijk entree € 5,- (koffie of thee inbegrepen).

3 september -1 oktober- 3 december 2022
7 januari- 4 februari- 4 maart- 1 april- 6 mei- 3 juni 2023