Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C85

Liever lokaal: excursie naar een Lakenvelder boerderij

Liever lokaal: excursie naar een Lakenvelder boerderij
Cursuscode: C85

Van oudsher is het poldergebied ten noordoosten van Leiden een veeteeltgebied waar veel kaas werd gemaakt. Nog steeds zijn er diverse zuivelboerderijen dichtbij Leiden. De excursie gaat naar de Lakenvelder Boerderij Zijleinde van Fernand de Willigen aan de Zijldijk in de Boterhuispolder. De Lakenvelder behoort met de Blaarkop en de Witrik tot de oudste Hollandse koeienrassen en is een aansprekende koe, met het witte laken om zijn buik. Het zijn ‘schrale’ koeien die niet veel nodig hebben en het uitstekend doen op hooi en gras. Het vlees is van uitstekende kwaliteit.
Deze middag zal René Zanderink op locatie een lezing geven over oud-Hollandse veerassen. De docent, schrijver van het Gouden Kookboek 2015 'Liever lokaal', neemt u mee op een culinaire proeftocht en zal u diverse zuivelproducten laten proeven.

Minimumdeelname: 6 personen.

Zaterdag 13 oktober 2018
1 x: lezing en excursie van 2 uur aanvangstijd 15:00
Prijs: € 19,00
Dhr. H.E.A. (René) Zanderink
15:00 - 17:00
Locatie: Boerderij Zijleinde (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
H.E.A. (René) Zanderink
H.E.A. (René) Zanderink
René Zanderink, ecogastronoom, is bioloog en journalist en beheerder van de tuinkas van het Rijksmuseum. Hij schrijft artikelen in diverse publicaties en geeft cursussen op het terrein van culinair erfgoed. Hij is co/auteur van het prijswinnende boek ‘Liever Lokaal’, het gouden Kookboek 2015. Hij is verbonden aan Slow Food Nederland en aan het kenniscentrum voor natuur en Economie Triple E.