Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C82

Bonbons maken

Bonbons maken
Cursuscode: C82

De bonbon workshop beginnen we met het vertellen over de herkomst en bijzonderheden van chocolade. We geven je uitleg over de materialen en grondstoffen die we gaan gebruiken en overhandig je de recepten. Tijd om aan de slag te gaan! Je maakt met de hand 250 gram aan chocola, waarbij je letterlijk je vingers kunt aflikken. We beginnen met de voorbereiding voor het vullen van de praline bonbons. Daarna maken we een uitgebreid assortiment, dat bestaat uit diverse smaken chocoladetruffels. Denk daarbij aan kaneel, rum, room, cointreau of koffielikeur. Als puntjes op de -i versieren we de praline bonbons met fijne en natuurlijk zelfgemaakte decoratie. Wanneer de bonbons zijn gestold, eindigen we deze workshop door ze in te pakken in een mooi bonbondoosje. Je kunt ze nu op een veilige manier mee naar huis nemen! Al loop je misschien wel het risico dat je ze al hebt opgegeten voor je thuis bent.

 

Woensdag 13 februari 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 37,50
Dhr. W. (Walter) Englebert
14:00 - 16:30
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
W. (Walter) Englebert
W. (Walter) Englebert
Walter Englebert is een echte chocoholic, die de kneepjes van het vak heeft geleerd in het culinaire Parijs en Brussel. Met deze scholing en ervaring op zak, is hij in Nederland een bedrijf begonnen voor chocolaterie en patisserie. Inmiddels is dat ruim 15 jaar geleden, maar zijn passie voor het vak is in die periode uitgegroeid tot een wens: hij wil de vele creatieve mogelijkheden, tips en trucs delen met anderen die dezelfde voorliefde voor chocola hebben.