Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C43

Koken met wilde planten

Koken met wilde planten
Cursuscode: C43

Maak kennis met eetbare planten, de zogenaamde superfoods uit de natuur. Vroeger was het heel gewoon om planten uit het wild te plukken, helaas is veel van deze kennis in de loop van de jaren verloren gegaan.

Wij gaan samen met Carla Glorie, diëtist en Natuurvoedingskundige, naar de Bloemerd op zoek naar wilde planten. Je leert hoe je de planten kunt herkennen en  welke delen je kunt toepassen in de keuken. Daarna gaan we in de keuken van gebouw Dwars van de zelf geplukte planten en bloemen een heerlijke lunch bereiden. Na deze workshop ben je in staat om wilde planten te herkennen en hier verschillende gerechten mee te bereiden.
De docente draagt zorg voor verdere ingrediënten, en je ontvangt een receptenboekje en informatie over wilde planten.

Zaterdag 3 juni 2023
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 42,50
Mw. C. (Carla) Glorie

Als u gewend bent een schort te dragen tijdens het koken, dan raden wij u aan er zelf een mee te nemen. U kunt ook enkele afsluitbare bakjes meenemen voor als er eten over is .

10:00 - 14:00
Locatie: start bij de Natuurspeeltuin Leiderdorp in de Bloemerd (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
C. (Carla) Glorie
C. (Carla) Glorie
Carla Glorie is diëtiste, Natuurvoedingskundige en docent voeding en moestuinieren bij Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven, koken en Tuinieren. Sinds 2009 heeft ze haar eigen bedrijf, de Dansende Boom (zie www.dedansendeboom.nl). Haar interesse gaat uit naar pure en gezonde voeding - van bodem tot bord - en de invloed ervan op ons lichaam. Ze voelt zich rijk als ze met een mand zelf geoogste groente thuis komt en wordt blij van kleurrijke bloemen in de salade. Nog blijer wordt ze als ze dat gevoel ook aan andere mensen kan doorgeven, hen kan inspireren om ecologisch te gaan tuinieren of puur en gezond te gaan eten of koken. Ontdekken, beleven en proeven staan bij haar centraal in dit proces. Dat kan via een unieke ervaring van buiten koken op een houtvuur met groente en kruiden uit de tuin, tijdens het tuinieren, een kookworkshop of via een adviserend gesprek. Ze heeft een eigen moestuin en is als vrijwilliger verbonden aan Wijktuin de Alphense Weterings, Slow Food Groene Hart en Leader Holland Rijnland.
programmaboekje

Download het programmaboekje 2022-2023