Volksuniversiteit Leiderdorp
071-5411732
Cursuscode: C33

Weven

Weven
Cursuscode: C33

Weven komt steeds meer in de belangstelling. En dat is goed te begrijpen, want het is een boeiende hobby met heel veel mogelijkheden. En je hebt niet eens een weefgetouw nodig om mooie weefsels te kunnen maken. Tijdens deze cursus leer je op verschillende manieren te weven. Er zijn manieren waarop je geen weefgetouw nodig hebt, maar er is ook een eenvoudig weefgetouw aanwezig en leer je ook hoe je op dit getouw moet weven.
De materialen die je nodig hebt om op te weven kunnen geleend worden (bijdrage € 5,-) Het benodigde garen kun je zelf meenemen of ter plekke kopen.


Dinsdag 16 januari 2018
6 lessen van 2 uur , om de 2 weken aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 119,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M. (Monique) Hakkennes
Boek: Weven meenemen (klik hier voor meer informatie)
13:00 - 15:00
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
M. (Monique) Hakkennes
M. (Monique) Hakkennes
Rond 1985 zag mijn man het boek “ein Webstuhl selbst gebout” en maakte een weefgetouw voor mij. Dit was het begin van mijn weefcarrière. Ik volgde diverse weefcursussen en het eenvoudige getouw werd vervangen door een groter getouw. Ik probeerde veel nieuwe technieken en kleurcombinaties uit. Om meer kennis over textiel te krijgen volgde ik in 1995 de opleiding Textielwarenkennis van Detex. In 2009 startte ik een Canadese opleiding tot Master Weaver en in 2014 de kadercursus weven van Weefnetwerk. Op dit moment weef ik zowel geweven schilderijen als gebruikstextiel. De kleuren die ik gebruik zijn vaak helder en ik ben op zoek naar kleurencombinaties die elkaar versterken en benadrukken. Mijn inspiratie komt uit de natuur en de dingen die ik om mij heen zie. Ik verkoop mijn weefsels aan geïnteresseerden, weef in opdracht en geef cursussen en workshops.