Volksuniversiteit Leiderdorp
071-5411732
Cursuscode: C13b

Van collage naar schilderkunst

Van collage naar schilderkunst
Cursuscode: C13b

Vanaf de komst van de fotografie maakten veel kunstenaars gebruik van dit medium om nieuwe verbindingen te vinden met de schilderkunst. Vaak gebruikten ze de foto zelf als inspiratie om een schilderij te maken.Wat echter ook vaak voorkwam is dat ze collages maakten van foto’s, bijvoorbeeld uit kranten of tijdschriften.Dit werden dan kunstwerkjes op zich.De collages lieten nieuwe mogelijkheden zien. Later werden foto’s en collages gecombineerd met de schilderkunst, wat weer een andere dimensie toevoegde.Van Picasso tot Pop Art tot de Kunst van Nu werd door vele beroemd geworden kunstenaars gebruik gemaakt van de collagetechniek. In deze cursus gaan we hetzelfde doen.We verkennen de mogelijkheden van het collage maken. En daarbij gaan we niet uit van zomaar wat plaatjes uitknippen. Nee, we gaan kijken of we op een creatievere manier, met behulp van ‘knippen en plakken’, interessante kunstwerkjes kunnen maken. En dit kan echt van alles zijn, er zijn geen opgelegde regels. Als we dit een beetje onder de knie hebben, gaan we proberen dit te combineren met tekenen en schilderen. Een beetje terug naar het ambacht om iets met je handen te maken, in plaats van het op je computer te doen, is vaak heel prettig en bevredigend. 

Donderdag 11 januari 2018
10 lessen van 2 uur , om de 2 weken aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 199,00
Dhr. H.C. (Hein) Kuipers
Meenemen : Schaar, Prittstift en het liefst een paar kleurige Magazines om in te knippen of uit te scheuren. Aanwezig : grote vellen stevig papier à 50 cent per vel .
11:00 - 13:00
Locatie: 'De Sterrentuin' (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
H.C. (Hein) Kuipers
H.C. (Hein) Kuipers
Hein Kuipers ( 1952) woont en werkt in Leiden en studeerde in 1982 af aan Kunstacademie Minerva in Groningen . Vanaf die tijd werkt hij als zzp-er/ kunstenaar en heeft , naast het maken van schilderijen , kunst-opdrachten voor bedrijven , gemeentes en ministeries gedaan. (zie website www.heinkuipers.com ). Voor particulieren maakte hij een tijdlang portretten in opdracht .Daarnaast geeft hij cursussen en workshops en begeleidt beginnende kunstenaars die zich in hun werk verder willen ontwikkelen