Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C14

Tekenen voor beginners

Tekenen voor beginners
Cursuscode: C14

Deze cursus Tekenen voor beginners is echt bedoeld voor mensen die hier voor het eerst mee aan de slag willen. We gaan in deze cursus beginnen met het maken van schetsen uit de losse pols. Met bijvoorbeeld ellipsen kunt u heel veel figuren tekenen, zoals mensen, dieren, allerlei objecten. We gaan dit stap voor stap aanpakken.
Na deze 3 lessen kunt u deelnemen aan onze cursus Aquarelleren en tekenen om de basistechniek van het tekenen verder onder de knie te krijgen en er fraaie tekeningen te maken.

Woensdag 16 januari 2019
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 73,00
Dhr. S. (Sander) ten Napel
Voor de eerste les meenemen een schetsblok (niet te klein), houtskool, potlood 2B en een kneedgom.
09:30 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
S. (Sander) ten Napel
S. (Sander) ten Napel
Sander ten Napel is een veelzijdige kunstenaar met een grote liefde voor traditionele en ambachtelijke technieken maar ook met een eigenwijze en eigentijdse kijk op de toepassing daarvan. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld als "verbeelder". In eerste instantie is hij opgeleid als kunst-schilder (hetgeen hij nog steeds met veel passie doet), maar gaandeweg ontdekte hij steeds meer niches en technieken. Daarin staat �het verhaal� steeds centraal, zowel tijdens het doceren als bij beeldend en conceptueel werk, of bijvoorbeeld het ontwerpen van spellen. Na veel ervaring te hebben opgedaan met het organiseren van historische evenementen, het bouwen van decors, het schrijven van scenario's, en het ontwikkelen en uitvoeren van bedrijfstrainingen, wilde hij de stap nemen om in de pretpark-, dierentuin- en museale wereld rond te kijken. Hij werkte vier jaar als ontwerper, maar vervolgens ging hij weer als zelfstandige aan de slag om de vrijheid te hebben zelf invulling te geven aan zijn creativiteit en weer meer les te kunnen gaan geven, en zich te storten op het illustreren en ontwikkelen van spellen.