Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C15c

Model- en portrettekenen

Model- en portrettekenen
Cursuscode: C15c

Mensen kijken naar mensen; de hele dag door. Men denkt vaak zijn of haar vrienden en familie goed van gezicht en lijf te kennen, maar als men een geliefde wil nateken, valt dat vaak nog niet mee!

Portret- en modeltekenen zijn fantastische manieren om goed te leren kijken en het menselijk lichaam goed te leren kennen. Door binnen de grenzen van de gestelde tijd een speelse observatie te maken leert u om te gaan met “ruimtelijkheid” en vrij materiaalgebruik. En uiteindelijk meer vanuit intuïtie te gaan tekenen.

Zaken als tekenen met houtskool, lijn, vlak, op het vlak plaatsen, doezelen, gummen, vegen, arceren, verhoudingen, stand en anatomie zullen vaak voorbijkomen.

Allemaal dingen die in alle andere beeldende processen heel nuttig zijn.

Donderdag 14 maart 2019
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 65,00
Dhr. S. (Sander) ten Napel
Meenemen: vellen A2 of A1 papier, kneedgom, papierplakband en houtskool of zacht krijt of conté , kneedgom, papierplakband en houtskool of zacht krijt of conté.
10:00 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
S. (Sander) ten Napel
S. (Sander) ten Napel
Sander ten Napel is een veelzijdige kunstenaar met een grote liefde voor traditionele en ambachtelijke technieken maar ook met een eigenwijze en eigentijdse kijk op de toepassing daarvan. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld als "verbeelder". In eerste instantie is hij opgeleid als kunst-schilder (hetgeen hij nog steeds met veel passie doet), maar gaandeweg ontdekte hij steeds meer niches en technieken. Daarin staat �het verhaal� steeds centraal, zowel tijdens het doceren als bij beeldend en conceptueel werk, of bijvoorbeeld het ontwerpen van spellen. Na veel ervaring te hebben opgedaan met het organiseren van historische evenementen, het bouwen van decors, het schrijven van scenario's, en het ontwikkelen en uitvoeren van bedrijfstrainingen, wilde hij de stap nemen om in de pretpark-, dierentuin- en museale wereld rond te kijken. Hij werkte vier jaar als ontwerper, maar vervolgens ging hij weer als zelfstandige aan de slag om de vrijheid te hebben zelf invulling te geven aan zijn creativiteit en weer meer les te kunnen gaan geven, en zich te storten op het illustreren en ontwikkelen van spellen.