Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C11b

Aquarelleren en tekenen

Aquarelleren en tekenen
Cursuscode: C11b

Tijdens deze cursus kunnen beginners de basistechnieken van aquarelleren en/of tekenen onder de knie krijgen, terwijl de meer gevorderde cursist zijn of haar techniek kan verfijnen. De docente werkt soms met opdrachten zoals een klein stilleven, een portret of een landschap. Verder bestaat de cursus uit het begeleiden en verfijnen van door de cursist ingebracht werk om zo de kneepjes van het vak bij te brengen. De docente gebruikt hierbij boeken om voorbeelden uit de kunstgeschiedenis te laten zien. De cursus is geschikt voor mensen met of zonder ervaring in aquarelleren en tekenen.

Woensdag 6 februari 2019
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 232,00
Dhr. S. (Sander) ten Napel
Doe je de cursus voor de eerste keer, neem dan een schetsblok, potlood (2B) en een kneedgom mee. Tijdens de eerste les zal het gebruik en aanschaf van materialen met je worden besproken. Als je al eerder aan de cursus hebt deelgenomen, of je hebt al ervaring dan kan je eigen materiaal meenemen.
9:30 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
S. (Sander) ten Napel
S. (Sander) ten Napel
Sander ten Napel is een veelzijdige kunstenaar met een grote liefde voor traditionele en ambachtelijke technieken maar ook met een eigenwijze en eigentijdse kijk op de toepassing daarvan. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld als "verbeelder". In eerste instantie is hij opgeleid als kunst-schilder (hetgeen hij nog steeds met veel passie doet), maar gaandeweg ontdekte hij steeds meer niches en technieken. Daarin staat �het verhaal� steeds centraal, zowel tijdens het doceren als bij beeldend en conceptueel werk, of bijvoorbeeld het ontwerpen van spellen. Na veel ervaring te hebben opgedaan met het organiseren van historische evenementen, het bouwen van decors, het schrijven van scenario's, en het ontwikkelen en uitvoeren van bedrijfstrainingen, wilde hij de stap nemen om in de pretpark-, dierentuin- en museale wereld rond te kijken. Hij werkte vier jaar als ontwerper, maar vervolgens ging hij weer als zelfstandige aan de slag om de vrijheid te hebben zelf invulling te geven aan zijn creativiteit en weer meer les te kunnen gaan geven, en zich te storten op het illustreren en ontwikkelen van spellen.