Cursuscode: M31

Maak een eenvoudige website met Elementor in WordPress

Cursuscode: M31

Elementor is een gratis 'drag and drop' Website Builder plugin voor WordPress. Elementor werkt zoals websitebuilding platforms als Wix, Weebly, en Jimdo. Deze platforms zijn een stuk duurder dan een gewone WordPress website.

In de eerste les zal gekeken worden naar het kiezen van een 'internet provider' voor je website, en het kiezen van een domeinnaam (het 'www' adres) voor je website. Dan kijken we hoe Elementor geinstalleerd wordt in WordPress, en zal gaan samenwerken met een 'WordPress thema'. Vervolgens maken we het menu voor de website aan in WordPress.

In de tweede en derde bijeenkomst werken we met Elementor zelf.

Deze cursus gaat over hoe je een mooie website maakt met Elementor, en niet over de ins en outs van WordPress zelf. WordPress wordt in deze cursus alleen als 'host' gebruikt voor Elementor.

In de cursus werkt u op een laptop van de docent, u hoeft dus geen eigen laptop mee te nemen. Neemt u wel een usb stick mee zodat u het lesmateriaal, in pdf formaat, kunt meenemen.

Woensdag 4 december 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. B. (Bernard) 't Hooft
B. (Bernard) 't Hooft
Bernard ???t Hooft is groot voorstander van Open Source software. Hij maakt e-learning cursussen m.b.t. grafische vormgeving.