Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C20

Introductiecursus Ikebana

Introductiecursus Ikebana
Cursuscode: C20

Ikebana (letterlijk “ike: leven, weer tot leven wekken, bana: bloemen”), is de Japanse kunst van bloemstukken maken.

Anders dan het bloemschikken in de westerse wereld, is de Japanse bloemsierkunst gericht op een fraaie compositie, met lijnenspel, ritme en kleur. In ikebana vormen de vaas, de stelen, bladeren en takken, samen met de gehele compositie.

Met ikebana brengt men de natuurlijke omgeving binnenhuis. In de drie lessen van de introductiecursus leert u Ikebana volgens de Ohara-school. U leert daarin twee basisschikkingen maken. Met deze cursus legt u een basis voor verdere ontwikkeling van uw vaardigheden in ikebana.

Donderdag 3 november 2022
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 81,00 plus € 30,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. N. (Noriko) Suzuki

Je hebt een ‘kenzan’ nodig, een prikker, waarop je de bloemen vaststeekt. Deze kenzan verkrijg je als je je inschrijft, de prijs ervan is verwerkt in de cursusprijs. Als je al beschikt over een goede kenzan (diameter 7 à 8 cm of rechthoekig 7 x 9 cm) is het mogelijk om af te zien van de aanschaf van de kenzan die in de cursusprijs is opgenomen. In dat geval krijg je een korting op de cursusprijs. Neem daarover contact op met het bureau.

Neem zelf een schaal/kom (diameter ongeveer 10 à 15 cm, hoogte ongeveer 5 à 10 cm) en een (tuin)schaar mee, een doek, kranten om de bloemen in te kunnen pakken en een tas om het ikebana mee naar huis te kunnen nemen.
De docente zorgt voor bloemen en eventuele andere materialen; de kosten bedragen € 10 per les, direct af te rekenen met de docente.


Speciale jubileumprijs: van € 89,- voor € 81,-
20:00 - 22:00
Locatie: de Sterrentuin (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
N. (Noriko) Suzuki
N. (Noriko) Suzuki
Noriko (van Lit-)Suzuki (Tokio, 1964) startte in 1986 met een Ikebana-opleiding bij de Ohara-school in Tokio. Sinds 2017 is zij Eerste Ikebana Master van de Ohara-school. Sinds 2009 geeft zij ikebana workshops, cursussen en demonstraties. Regelmatig keert zij terug naar Japan om bij te leren bij haar docenten en om de seminars van het Ohara instituut te volgen. Noriko is tevens bestuurslid van het Ohara Chapter Nederland. Haar schikkingen zijn te zien in onder andere restaurants, musea (Sieboldhuis) en ook digitaal. Naast ikebana-docent werkt ze ook als tolk/coördinator in de tuinbouwsector.
programmaboekje

Download het programmaboekje 2022-2023