Cursuscode: C21

Handletteren 2.0 – Cursus voor gevorderden

Cursuscode: C21

Kun je al handletteren en wil je leren hoe je dit op andere manieren toe kunt passen?

In de cursus voor gevorderden verdiep je jouw handletter kennis. Ook leer je op andere materialen dan papier handletteren.

Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. Het lijkt op kalligrafie, ook wel schoonschrijven genoemd. Maar bij handlettering teken je letters in plaats van dat je ze schrijft. Dat betekent dat je helemaal niet mooi hoeft te kunnen schrijven als je wilt handletteren.

Voor deze cursus moet je al enige ervaring hebben met handletteren. Misschien heb je zelf al veel geoefend of heb je de basiscursus handletteren gevolgd.

In deze cursus verdiep je verder in kleur, contrast en schaduw om je handletter teksten er uit te laten springen. Je leert op een simpele manier tekeningen bij je teksten maken en hoe je kunt handletteren op karton, glas en hout. Je leert hoe je kleur gebruikt in je teksten en tekeningen en je ontdekt hoe je met letters kunt spelen om je teksten er dynamischer uit te laten zien.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur waarin allerlei varianten van het handletteren aan bod komen. Aan de hand van opdrachten leer je verschillende technieken toepassen. We schetsen eerst met potlood onze ontwerpen uit, voordat we met de stiften aan de slag gaan. In iedere les komt een techniek aan bod waarmee je jouw handletter vaardigheden kunt uitbreiden. Aan het eind van de cursus kun je handletteren op allerlei ondergronden en is er niets meer veilig in je huis ;).

Woensdag 28 oktober 2020
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A. (Annelon ) Geluk
meenemen handletteren 2.0
Cursus geannuleerd >
A. (Annelon ) Geluk
Tekenen is mijn passie. Sinds 2014 werk ik als freelance kunstdocent. De afgelopen jaren heb ik veel tekenles gegeven. De combinatie van zelf tekenen en anderen leren tekenen geeft mij veel plezier. Ik geef les bij het Haags Kinderatelier en bij basisscholen in Voorburg & Den Haag. Sinds 2017 maak ik krijtbordtekeningen voor de horeca. Hierbij pas ik ook handlettering toe. Handletteren is voor mij de ideale combinatie tussen tekenen en schrijven.