Cursuscode: C20

Handletteren 1.0 - Cursus voor beginners

Cursuscode: C20

Vind je die handgeschreven quotes ook zo mooi en wil je leren handletteren? Volg dan deze creatieve cursus handlettering.
Handletteren is het tekenen van sierlijke letters in allerlei stijlen. Het lijkt op kalligrafie, ook wel schoonschrijven genoemd. Maar bij handlettering teken je letters in plaats van dat je ze schrijft. Dat betekent dat je helemaal niet mooi hoeft te kunnen schrijven als je wilt handletteren.

In deze cursus leer je op een makkelijke manier sierlijke letters tekenen in allerlei vormen en stijlen.
Je leert letters tekenen in kalligrafie stijl met een slimme truc en hoe je een compositie van woorden en illustraties maakt. Je leert hoe je versieringen en ornamenten maakt, en ook leer je meer over kleur, contrast en schaduw om je creaties er uit te laten springen.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur waarin alle basisvaardigheden van het handletteren aan bod komen. Aan de hand van opdrachten maak je kennis met verschillende technieken en soorten letters. Met potlood maken we een schets op papier en deze werken we uit met fineliners, speciale markers en inkt. In de lessen wordt afwisselend geoefend met natekenen en het ontwikkelen van een eigen stijl. Je maakt onder andere wenskaarten en posters om mee naar huis te nemen.

Wat heb je nodig voor deze cursus?

Benodigdheden om te handletteren:
– potlood
– gum
– puntenslijper
– liniaal
– zwarte fineliner (liefst watervast, bijv. Pigma Micron)
– zwarte stift (liefst watervast, bijv. Pigma Graphic)
– 3-4 brushpennen in kleur naar keuze (bijv. Ecoline of Edding)
– tekenblok wit stevig papier A4-formaat (minstens 120 grams)
– printpapier om op te schetsen.

Deze materialen heb je misschien zelf al in huis of kun je bij bijvoorbeeld Bruna, Hema, Action of kunstenaarshandel kopen. Bij vragen over de materialen of cursus kun je docente Annelon mailen.

De docente levert u het Handletteren Werkboek. De kosten van het werkboek (€ 20) zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Het cursusboek wordt door de docent per post aan u toegestuurd.

Woensdag 28 oktober 2020
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 11:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 159,00 plus € 20,00 materiaalkosten.
Mw. A. (Annelon ) Geluk
Boek: Handletteren Werkboek 1.0 (klik hier voor meer informatie)
meenemen handletteren 1.0
A. (Annelon ) Geluk
Tekenen is mijn passie. Sinds 2014 werk ik als freelance kunstdocent. De afgelopen jaren heb ik veel tekenles gegeven. De combinatie van zelf tekenen en anderen leren tekenen geeft mij veel plezier. Ik geef les bij het Haags Kinderatelier en bij basisscholen in Voorburg & Den Haag. Sinds 2017 maak ik krijtbordtekeningen voor de horeca. Hierbij pas ik ook handlettering toe. Handletteren is voor mij de ideale combinatie tussen tekenen en schrijven.