Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C11b

Aquarelleren en tekenen

Aquarelleren en tekenen
Cursuscode: C11b

Tijdens deze cursus kunnen beginners de basistechnieken van aquarelleren en/of tekenen onder de knie krijgen, terwijl de meer gevorderde cursist zijn of haar techniek kan verfijnen. De docente werkt soms met opdrachten zoals een klein stilleven, een portret of een landschap. Verder bestaat de cursus uit het begeleiden en verfijnen van door de cursist ingebracht werk om zo de kneepjes van het vak bij te brengen. De docente gebruikt hierbij boeken om voorbeelden uit de kunstgeschiedenis te laten zien. De cursus is geschikt voor mensen met of zonder ervaring in aquarelleren en tekenen.

Woensdag 15 januari 2020
14 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00
Mw. (Marijke) Uittenbroek
Doe je de cursus voor de eerste keer, neem dan een schetsblok, potlood (2B) en een kneedgom mee. Tijdens de eerste les zal het gebruik en aanschaf van materialen met je worden besproken. Als je al eerder aan de cursus hebt deelgenomen, of je hebt al ervaring dan kan je eigen materiaal meenemen.
9:30 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Marijke) Uittenbroek
(Marijke) Uittenbroek
Marijke Uittenbroek studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Na haar afstuderen werkte ze daar ook in, maar het begon al snel te kriebelen en begon ze aan de deeltijdopleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels is Marijke bijna 20 jaar actief als beeldend kunstenaar en kunsthistoricus en dan vooral op de vlakken tekenen, schilderen en de beeldende kunst van na WO II. Ze geeft ook al enige jaren les en haalde daarvoor een lesbevoegdheid aan de HKU. Zie ook: www.marijkeuittenbroek.nl