Volksuniversiteit Leiderdorp

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: C75b

Cini Keramiek

Cini Keramiek
Cursuscode: C75b

Het Turkse woord Çini kan worden vertaald als de kunst van het beschilderen van keramische objecten met prachtige motieven en kleuren, waarna ze in de oven worden afgebakken. De Çini-kunst is ruim duizend jaar geleden oorspronkelijk ontstaan in het Midden Oosten, en daarna verder verbreid naar Anatolië en later ook naar Europa. In het begin van de 17e eeuw werden de Çini-kunstobjecten met een grote variatie aan stijlen en kleuren geproduceerd. De gestileerde bloemmotieven zoals tulpen, anjers, hyacinthen en viooltjes zijn erg populair geworden. Tijdens deze cursus zult u enkele tegels en borden gaan beschilderen en deze zullen worden geglazuurd en afgebakken. In de lessen wordt ingegaan op de volgende punten: Het traditioneel bereiden van de keramische "biscuits". Het tekenen en beschilderen van motieven. Het beglazen en afbakken van de door u beschilderde keramische tegels en/of borden. 
Materialen
Materialen om de cursus te kunnen volgen worden tegen betaling van € 38 verstrekt bij begin van de cursus. Dit pakket bevat 6 potten speciale çini-verf, 2 speciale kwasten voor çini, corrector en steenkoolpoeder. Glazuren en bakken is in de prijs inbegrepen.
Daarnaast heeft u het volgende nodig om de cursus te kunnen volgen: 2 tegels 15x15 (€0,90 p.s) 2 borden 23 cm (€4,50 p.s) Schuurpapier-zeer fijn (€0,65 per vel). Dit kunt u zelf meebrengen of tegen betaling bij de docente aanschaffen

Donderdag 5 maart 2020
6 lessen van 3 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 169,00 plus € 38,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. B. A. (Betül Aşlı ) Bayram
9:30 - 12:30
Locatie: Volksuniversiteit Leiderdorp (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
B. A. (Betül Aşlı ) Bayram
B. A. (Betül Aşlı ) Bayram
Betul Aşlı Bayram werd geboren in de stad die beroemd was om zijn Çini aardewerk, Kütahya in Turkije. In 1993 studeerde ze af aan de Dumlupinar University Kütahya Ceramics Faculty. Aan de universiteit van Dumlupinar werd ze ook opgeleid op het gebied van pedagogiek. Ze heeft gewerkt als grafisch designer bij het Kutahya Porcelain?Ceramics bedrijf. Ze nam deel aan diverse tentoonstellingen zals de Mixed Paints Foundation Exhibition in het Paintings & Sculpture Museum in Izmir. Ze heeft ook Çini-lessen gevolgd bij de beroemde Dr. Şahin. Momenteel geeft ze les en organiseert ze workshops als Çini-ontwerper in Nederland.