Er is nog zoveel leuks te leren!

Dat is het motto dat de Volksuniversiteit Leiderdorp heeft gekozen. De Stichting Volksuniversiteit Leiderdorp stelt zich ten doel de inwoners van Leiderdorp en naaste omgeving mogelijkheden te bieden zich algemeen te ontwikkelen en te vormen. Zij doet dit door het organiseren van cursussen en andere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en creatieve ontwikkeling.

De LVU is een organisatie die zich richt op de non formele volwasseneneducatie. Activiteiten, waarbij het opdoen van kennis, vaardigheden en het onder leiding ontplooien van creatieve vaardigheden centraal staan.Het sociale aspect is belangrijk, maar komt altijd op de tweede plaats. Tijdens cursussen ontstaan vaak vriendenkringen.
De LVU bevordert het intact blijven van dergelijke kringen d.m.v. de mogelijkheid tot voorinschrijven.

De Volksuniversiteit Leiderdorp is lid van Cultuurconnectie, brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk.

De volgende vrijwilligers zijn actief voor de LVU:

Voorzitter: Emil Broesterhuizen
Secretaris: Jan Smelt